Min balkong – min oas

Ett av mina favoritutrymmen i lägenheten är vår inglasade balkong. Vi har infravärme vilket gör det möjlighet för oss att dricka te ”ute” i princip året om. Då vi bor högst upp i ett åttavåningshus och har lyktstolpar samt trädkronor långt under oss känns det som att vi är väldigt nära himlen. Otaliga är de kvällar som jag stått på balkongen för att skåda helt fantastiska månuppgångar.

SAM_3490 (2)

Mamma förser oss lite då och då med krukväxter. Tyvärr är jag dålig på att ta hand om dem. Inte så att jag glömmer att vattna stackarna, jag dränker dem snarare. Det är så pass illa att jag har haft ihjäl en handfull kaktusar. Men en och annan krukväxt har klarat min okänsliga omsorg fint. Till exempel ljuvligheten längst till vänster på bilden, vilken vi fick från mamma för ett bra tag sedan. I mitten en blomma jag köpte till O på hans andranamns namnsdag för ett och ett halvt år sedan, och längst till höger en blomma jag fått från mamma nyligen.

SAM_3492 (2)

Sjön är min talisman. Något inom mig säger att jag skulle bli väldigt stressad om jag inte hade närhet till hav eller sjö. Här behöver jag i alla fall inte sakna vatten!

SAM_3482 (2)

Kvällsfika på balkongen, och O hugger i min hemmagjorda sorbet. Avokado, hallon, kakao, en mixerstav och tid i frysen. Den smakade…intressant! Svalkade gjorde den, vilket var huvudsyftet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s