Tid för återhämtning

Min inre bild säger mig att jag inte gör någonting, jag är utmattad och när jag inte är på jobbet eller kämpar för att överleva resor i kollektivtrafik så ligger jag på soffan precis hela tiden. Men när jag kikar i min kalender där alla mina aktiviteter finns nerskrivna blir jag överraskad över hur mycket jag faktiskt gör! Trots att jag är så hjärntrött.

Förra året när jag la mycket tid på att förbereda mig inför högskoleprovet skulle min sambo och jag sätta oss ner för att göra ett schema. För hur mycket jag än önskar att jag hade 30 timmar per dygn så rymmer varje dygn inte mer än 24 timmar. Men för att få en bra struktur på studierna på den lilla fritid ett heltidsjobb ger så bestämde vi oss för att schemalägga min tid. När vi satt oss ner med schemat stötte vi nästan omedelbart på patrull. Allt jag ansåg mig behöva göra gick inte att få in i ett 24 timmars dygn. Och då var inte ens vaken vila inplanerad.

För andra fungerar det säkert alldeles utmärkt, men jag har problem att ge mig den tid till återhämtning i vaket tillstånd som jag behöver. Resultatet blir att istället för att ta mig tid till vila innan jag blir utmattad, så behöver jag för att vila i vaket tillstånd komma i ett läge då min kropp inte ger mig något alternativ. Ja vad gör jag med mig själv egentligen?

I helgen trodde jag att jag skulle få möjlighet att göra en del kravlösa och kreativa saker jag längtat efter, saker som är avkopplande och som ger energi. Men min kropp tillät mig inte att göra så mycket mer än att ligga på soffan och vila. Inte så tokigt i sig att ligga på en soffa framför en brasa i en stuga på landet. Det jobbiga var att jag inte mådde bra. Och att jag drivits dit för att kroppen och huvudet pressats för hårt. Igen.

Två kortare utflykter blev det i vilket fall. Under lördagens snöstorm tog vi en tur med bilen. På söndagen hade det lugnat ner sig och vi gick en promenad genom kohagen och längs med sjön.

_MG_0146 (2)
Brasa i stugan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s